4. UGE

               WWW.HJULMAND.EU

Lea
Hvalpe
Forside

Hvalpene er nu gået inde i deres 4. leve uge. Det er kolosal udvikling som sker. Deres tænder er kommet igennem gummen, hvilket godt kan høres på Lea, når de er lidt for hårde ved hende.Derfor er vi begyndt at gi` lidt erstatning for at aflaste hende. Der er kommet mere liv i hvalpekassen, hvilket vi i familien nyder meget. Jeg ( Kirsten ) tilbringer vist mere tid i kassen sammen med hvalpene end sammen med Anders :-) I slutningen af denne ugen må de begynde at få hvalpefoder. Det bliver spændende at se, hvad de siger til det.

Ja - så har vi været til dyrlæge med Lea. Hun har fået en byld igen, ved den ene mælkekirtel. Vi opdagede det ved, at hun ikke var særlig vild, med at komme op til hvalpene, hvilket der ikke er noget at sige til, da den er meget øm. Hun fik smertestillinde og antibiotika. Hun skal nu ha` antibiotika i 5 dage. Det er fordi, hvalpene er for hårde ved hende, så i samråd med dyrlægen, er vi nu begyndt at gi` hvalpene, hvalpefoder opløst i mælkeerstatning 4 gange i døgnet, så de ikke er helt så voldsomme, når Lea kommer op til dem. Det kan de rigtig godt li` og de er bare så gode til at spise selv.

Idag 26 dage gammel vejer hvalpene mellem 1806 g og 2300 g. Se hvad hver hvalp vejer under hver enkelt hvalp.

De er ved at blive rigtig sjove nu. At de kan høre, er der ingen tvivl om. Når vi gi` dem mad, fløjter vi ( håber de med tiden vil forbinde fløjtet med noget godt, så det kan bruges i den videre træning af hvalpen ), og så kan det nok være de vågner op. De er begyndt at øve sig i at gø, hvilket går bedre for nogle end for andre :-). De er også begyndt at lege med hinanden, på den kluntede måde 4 uger gamle hvalpe leger med hinanden på. 

Anders blev nød til at sætte lågen på hvapekassen nu, for de har lige fundet ud af, at den godt kan passeres og uden for venter der en stor verden, som er rigtig spændende at udforske. Den skal de også til at udforske, men vi vil gerne være med til at bestemme, hvornår det skal være :-)) 

 

    

Du skal ha` et kys, søde                               Hvor blev min bror nu af ?  

          

Tror bare jeg lægger mig til at sove                         Dejligt mad

    

Jeg lægger mig her - så kan de andre ikke få noget            spisetid

    

Når så man er dejligt mæt, er det da meget rart, at madskålen kan bruges til andet, som en seng f.eks.

    

OH - hvor er verden stor udenfor kassen                Nu varer det ikke længe inden vi kravler over

    

                                 Rune og Thea får en morgen snak med hvalpene.

91