5. UGE

               WWW.HJULMAND.EU

Lea
Hvalpe
Video
Forside

Hvalpene er fire uger gamle og starter nu på deres femte leveuge. I dag har de fået ormekur , føj da - det var da noget underligt noget, de er blevet fotograferet ( se hver enkelt hvalp ) og vejet. Vægten ligger nu mellem 1986 g og 2550 g. Det er hvalp nr. 11 som er mindst og hvalp nr. 8 som er størst. Der er virkelig liv i kassen nu. De tumler rundt med hinanden og tæppet som de har i kassen, får også en ordenlig tur med rusk og træk. De får foder 4 gange i døgnet, ca. hver 6. time, og så får de af Lea. Det er ikke altid Lea syntes, det er lige rart, når hun kommer op til dem, så nogle gange skal hun lige overtales lidt. Men hun er en rigtig god hundemor, som også kan ligge længe hos dem.

Vi har haft besøg af købere fra Esbjerg og fra Fredericia, som hver har reserveret en hvalp. Nogle rigtige søde mennesker, hvor vi tror/er sikre på, at hvalpene får det godt.

I dag d. 13. juli er hvalpene blevet vejet ( se under hver enkelt hvalp ), og de er virkelige vokset. De har taget mellem 200 g og 300 g på i vægt på 2 dage. De er faktisk også ved at være lidt svære at veje nu. Det der med at sidde stille er ikke lige noget for dem. Vi har en fløjte, som vi bruger, når de skal ha` mad, og det er rigtig sjov, at se hvordan de begynder, at forbinde fløjten med mad. Først bliver de helt stille, når de hører fløjten og så begynder de, at hyle og hoppe op ad kassen, indtil de får madskålene. De har fået nogle små bolde og pivdyr til at lege med. Boldene må de gerne ha`, men pivdyrerne henter Lea i kassen og ta`r med ud, lige så hurtig som vi gi`r dem til hvalpene. Hun kan simpelhen ikke stå for pivdyr. Så nu har hun efterhånden en større samling af div. pivdyr ude i gården.

I dag d. 14 juli har alle hvalpene haft deres debut ude i haven. Hold da op - hvor de nyd det. Dejlig sommervejr, så alt blev undersøgt: lea`s hul ved æbletræet, græsset, børnenes badebassin og blomsterne. Men det bedste af det hele, var at kunne løbe efter Lea. Hun overgav sig til sidst og smed sig i græsset med hvalpene tumlende omkring sig. Så blev der leget og de fik sig en lille tår og så startede det hele forfra igen. Det var så dejlig og sjov at se. Det var nogle meget trætte små hunde, som kom tilbage i kassen og fik deres mad.

Vi forsøger med træpiller i hvalpekassen istedet for aviser. Aviserne blev MEGET HURTIG mindre lækker efterhånden som hvalpene vokser. Så vi skiftede aviser næsten hver anden time. I stedet forsøger vi så med træpiller hvori hvalpenes efterladenskaber er meget meget nemmere at fjerne.

I dag d. 17. juli er alle hvalpe blevet vejet og har taget godt på. ( se under hver enkelt hvalp ). Anders har lavet "kravlegård" til dem ude i haven. Det var de ikke helt tilfredse med i starten. Så kunne de jo ikke komme ud til Lea, men hun nyd lige at ha` fri en tid. Det er ikke meningen, at de skal være i "kravlegård" hele tiden, når de er ude.De vil stadig være meget fri ude i haven. Den bliver brugt, når vi f.eks tænder op i grillen eller skal ordne noget inde, hvor vi ikke lige kan holde øje med dem. De er ved at være rigtig frække. De kan simpelhen ikke stå for bare fødder og tæer. Så der lyder nogle AV og ÅH når vi sidder i haven, for pludselig hænger der en hvalp i fødderne. De prøver også til hos Lea. Bider hende i benene, men så bliver de lige sat på plads af hende.

                        

Rart at en madskål kan bruges til flere ting                                     Var der nogen som kaldte på os ?   

       

Thea sammen med hvalpene og Lea                                              Lea tumler med hvalpene 

             

 Rune sammen med hvalpene i haven                                               Mads og hvalpene 

              

Prøver lige det nye underlag                                    Mon jeg også får sådan en stor vandskål en gang

               

Hvad er du da for èn ? Er du en hønsehund ?                 Dejligt med skygge og vi har taget mors pivdyr

              

              Her er så vores nye "kravlegård". Æbletræet i midten giver så dejlig skygge.

91